Het verhaal

Vleugels – Clara & Robert Schumann in liefdesbrieven en muziek brengt het verhaal van het opmerkelijkste echtpaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Thom Hoffman en Saskia Temmink nemen samen met het Storioni Trio het publiek mee langs alle hoogte- en dieptepunten uit het veelbewogen leven van dit unieke paar.

Clara Schumann werd in 1819 als Clara Wieck geboren in Leipzig, en trouwde in 1840 met de componist Robert Schumann (1810), die piano studeerde bij haar vader, de bekende pedagoog Friedrich Wieck. Clara speelde vanaf zeer jonge leeftijd piano. Al op haar negende trad ze op en vanaf haar dertiende maakte ze lange concertreizen met haar vader. Uiteindelijk zou Clara Schumann de grootste pianiste van haar tijd worden en was zij grotendeels verantwoordelijk voor de grote reputatie van haar man. Ook hun beider vriendschap met Johannes Brahms speelde een cruciale rol in hun leven.

Het zwaarbevochten huwelijk van Clara en Robert Schumann was liefdevol en poëtisch, maar kende ook veel problemen. Het huwelijk eindigde met de vroegtijdige dood van Robert in 1856. Clara bleef achter met acht kinderen. Ze stopte met componeren, maar bleef haar hele leven optreden en lesgeven. Ze overleed in 1896 op 76-jarige leeftijd.

Website by fayst - foto omslag: ©Martijn van Beenen